KRC

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemilärarnas resurscentrum
Forskarfredag-logotyp

Forskarfredag

Hur går forskning till? Kan vem som helst bli forskare? Välkommen att ta reda på det tillsammans med ForskarFredag i Stockholm!

DinKemi-kvadrat

Din Kemi

Nytt, fritt tillgängligt digitalt läromedel i vilket kemin är satt i autentiska och relevanta sammanhang, utifrån följande teman: sinnen, hälsa, sjukdom, samhälle och natur och miljö.

Nobelpriset-kemi-2020

Webbinaium om Nobelprislektionen i kemi 2020

Det blir en guidning i årets Nobelprislektion i kemi och en unik inblick i hur det går till när en Nobelpristagare väljs. Och kollegiala gruppdiskussioner.

logotyp-BiFyKe-kvadrat

Biologi, fysik och kemi i årskurs 7-9 - reviderade kursplaner från HT21

Hur kan kursplanerna omsättas i praktiken? Detta är i fokus under kursdagen, som anordnas resurscentra för biologi, fysik och biologi. Ny kursdag 7 januari, eftersom första tillfället blev fullt.

Appen titan

Fickfakta Kemi

Svenska Kemisamfundets App för kemiundervisning har nu fått en egen lärarhandelning med över 40 ”quizfrågor” och massor av extra klurig kemikunskap. Vi på KRC har kompletterat med ytterligare övningar.

Lundberg-Widen-2017-lärare utanför klassrummet

Resurser för distansundervisning

En samling av resurser för distansundervisning i kemi. Det mesta är tips från olika lärare men vi har försökt att ge någon form av överblick. Eftersom gymnasieskolorna nu är stängda börjar vi med material för denna målgrupp.

Genvägar

Informationsbrev
Fråga oss puffbild
Fler resurscentrum och andra länkar puffbild
MND startsida puffbild
Youtube gammal logga
Facebook logga