Appar

 

Fickfakta Kemi

App om Periodiska systemet från Svenska kemisamfundet
 

Fickfakta Kemi är en kostnadsfri App på svenska från Svenska Kemisamfundet, som är tillgänglig på både App Store och Google Play.

Här hittar du lite mer info om den.

 

Periodic Table of Elements, Merck

Denna fantastiska gratisapp hittar du här. Den passar bra för elever som har lärt sig en del om periodiska systemet och vill utforska vidare.

 

Periodic Puzzle om man vill lära sig systemet

Istället för något annat tidsfördriv kan man öva sig på att flytta de tecknen för grundämnena till sina rätta platser i periodiska systemet. Det är ganska underhållande! Periodic Puzzle, Kjemisk Institutt (no/eng). Rolig, men tyvärr inte uppdaterad med de nya grundämnena.

 

Brädspel

"Atomjakten" från Zenitläromedel är ett brädspel med grundläggande kemifrågor och lite labbfrågor. Det passar bra för repetition i kemi 1 på gymnasiet.

 

Sånger och ramsor

Här finns en Grundämnena i ordning (12 Kb) med alla grundämnen i ordning, ifall att du skulle vilja sjunga en egen variant av grundämnessången.

Ramsor

Ramsor om periodiska systemet (34 Kb) finns förslag på några "snälla" ramsor man kan använda för att memorera periodiska systemet. Kanske kan listan inspirera till nya varianter?

The Periodic Table Song från ASAPScience

Video med teckningar: https://www.youtube.com/watch?v=rz4Dd1I_fX0

Video med 6-åring: https://www.youtube.com/watch?v=LcUNYGdNKlo

Text: https://www.musixmatch.com/lyrics/AsapSCIENCE/The-New-Periodic-Table-Song

The Element Song

Tom Lehrer https://www.youtube.com/watch?v=GFIvXVMbII0

Daneil Radvliffe https://www.youtube.com/watch?v=v1TfPDlA1xE