15.00 Intro

Hur väljer man Nobelpristagarna i kemi?

Pernilla Wittung Stafshede, professor i kemisk biologi på Chalmers och medlem i Nobelkommittén för kemi.

Årets Nobelpris i kemi 2020, revolutionerande redskap inom genteknik.

Paulina Wittung Åman, museilektor Nobel Prize Museum, berättar om årets Nobelpris i kemi som belönas gensaxen ett verktyg för att förändra livets kod.

15.50 Ta chansen att diskutera med andra lärare om man kan använda Nobelpriset i klassrummet i digitala grupprum.

Återsamling och frågestund

Pernilla och Paulina finns för att besvara frågor om Nobelpriset i kemi.