Mat
- Bitter apelsin
- Dialysförsök med ägg
- DNA-extraktion av munepitel
- Effekten av kalciumjoner och pH på texturen i vegetabilier
- Flyter läskburkar i vatten
- Färgmetoder- Gramfärgning
- Försvinner doften?
- Gör ett chokladtuggummi!
- Hydrofilt och hydrofobt i mjölk
- Jod och stärkelse – ett oslagbart par
- Kalorimeter
- Kökskemikalier i varmt och kallt vatten
- Light = Lätt?
- Poppa majskorn och undersök dem
- Potatisstämpeln
- Smakprovning
- Sockermängden i läsk
- Tillverka dextrin från stärkelse
- Uppskatta surheten och syra-styrkan hos ättiksyra
- Vad får ett protein att koagulera/denaturera?
- Vad har lösningarna för pH?
- Vaniljäpplet
- Var finns stärkelse?
- Vid vilket pH fungerar amylas?
- Vilket socker föredrar jästen?
- Äggsperiment
- Är mjölk eller filmjölk surast?