KRC

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemilärarnas resurscentrum
logotyp-BiFyKe-kvadrat

Biologi, fysik och kemi i årskurs 7-9 - reviderade kursplaner från HT21

Hur kan kursplanerna omsättas i praktiken? Detta är i fokus under kursdagen, som anordnas resurscentra för biologi, fysik och biologi. Ny kursdag 7 januari, eftersom första tillfället blev fullt.

Niktlåga

Digital säkerhetskurs uppdelad på två eftermiddagar - 11 och 18 november

För dig som inte har möjlighet att delta på vår kursdag i Stockholm 10 december anordnar vi den här disktanskursen med samma innehåll.

Appen titan

Fickfakta Kemi

Svenska Kemisamfundets App för kemiundervisning har nu fått en egen lärarhandelning med över 40 ”quizfrågor” och massor av extra klurig kemikunskap. Vi på KRC har kompletterat med ytterligare övningar.

DinKemi-kvadrat

Nationalkommittens kemilärarkonferens 20-22 november

Temat blir det nya digitala läromedlet Din Kemi. Trots alla restriktioner får några delta i Umeå, men det blir också möjligt att delta digitalt

Material vägg

Gymnasiearbeten i industrin läsåret 20/21

Det finns fortfarande möjlighet för gymnasieelever att göra sitt gymnasiearbete i samverkan med metallindustrin. Tack vare videomöten, så spelar avståndet till företaget inte så stor roll och det går att få resestipendium för ett företagsbesök via projektet.

EUSO-logga

Anmäl dina elever till EUSO-provet!

Har du elever, i åk 9 eller första året på gymnasiet, som är intresserade av naturvetenskap? Då är du välkommen att anmäla dem till uttagningsprovet i EUSO, som hålls den 5 november. Anmälan är gratis och öppen till 23 oktober.

KRC-IB2-2020

Kemilärarnas informationsbrev nr 2 2020

Det här numret lyfter några olika aspekter av kemi i samhället i Sverige idag. Som vanligt blir det också information om olika fortbildningsmöjligheter, säkerhet och nytt undervisnings-material för dig som undervisar i kemi.

Lundberg-Widen-2017-lärare utanför klassrummet

Resurser för distansundervisning

En samling av resurser för distansundervisning i kemi. Det mesta är tips från olika lärare men vi har försökt att ge någon form av överblick. Eftersom gymnasieskolorna nu är stängda börjar vi med material för denna målgrupp.

Genvägar

Informationsbrev
Fråga oss puffbild
Fler resurscentrum och andra länkar puffbild
MND startsida puffbild
Youtube gammal logga
Facebook logga