KRC

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Kemilärarnas resurscentrum
IB nr 2 2021

Kemilärarnas informationsbrev nr 2 2021

I det här numret av IB lyfter vi kemididaktik och undervisning om hållbar utveckling och olika fortbildningsmöjligheter relaterat till det. När det gäller kemisäkerhet ger vi exempel på hur en handlingsplan för substitution av särskilt farliga kemikalier kan se ut.

Syror och baser

Intro - Distanskurs om kemisäkerhet 7,5 hp

Uppstartsdagar 7-8 oktober och går kursen online på kvartsfart till maj 2022. Anmälan är öppen via Antagning.se fram till 15/9.

Hållbarhet kemi

Hållbarhetsfrågor i kemiundervisningen

Fortbildning under hösten med föredrag, kollegialt arbete med att utveckling av undervisningsmaterial, handledning. Anmäl dig senast 31 augusti.

Zooma med en doktorand

Zooma med en doktorand HT21

Unga kemiforskare från fyra universitet erbjuder sig att besöka gymnasieklasser via Zoom för att berätta om sin forskning och sin väg till att arbeta med den.

CETIS-NATDID-NRC-Skolverket

Ljuset på skolans NT-undervisning HT22

I oktober bjuder Skolverket i samverkan med nationella resurscentrum för NT-ämnena in till webbinarier för att skapa vägledning kring de reviderade kursplanerna i NO och teknik.

Material vägg

Info om gymnasiearbete i metallindustrin

Välkommen till ett webbinarium för lärare där vi informerar om möjligheter för elever att genomföra gymnasiearbetet i samverkan med metallindustrin.

Sortering-kvadrat

Fasta och flytande ämnen

För att undersöka material kan vardagliga föremål av plast, trä och stål sorteras. Tanken med den här filmen är att ge lärare en kemisk bakgrund till hur denna typ av material är uppbyggda.

Lundberg-Widen-2017-lärare utanför klassrummet

Resurser för distansundervisning

En samling av resurser för distansundervisning i kemi. Det mesta är tips från olika lärare men vi har försökt att ge någon form av överblick. Nu med högstadielista.

Genvägar

Informationsbrev
Fråga oss puffbild
Kemikalier skola
Fler resurscentrum och andra länkar puffbild
MND startsida puffbild
Youtube gammal logga
Facebook logga